• Обновено
1655 ТОА ELAGABALUS 218AD Рим Автентични Антички AR Римски Denarius АУ NGC

1655 ТОА ELAGABALUS 218AD Рим Автентични Антички AR Римски Denarius АУ NGC

Rating 
DEN 15840.00

Залиха
Во магацинот.

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета C 92 Certification : NGC Древните АУ 4529166-011 IMP ANTONINVS PIVS AVG Лауреат и обвиткан биста право.LIBER-САЈТОТ Е-ВФ Libertas со pileus и sceptre, ѕвезда на правото.Ќе се понуди на точната ставка на сликата, предвидени со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста.Кликнете тука за да ги видите сите NGC ЗАВЕРЕНА Coins LIBERTAS - Слобода е претставена во два начини на монети : оној како жена со голо главата, која е слика на Римската Слобода; другите имаат главата покриена со превез, и украсена со diadem, е effigy на божицата на слобода, чиј храм беше на Планината Aventine.Превезот е во овој случај знак на божественоста, како навистина diadem е украс на божица.Слобода е застапена не само за конзуларни медали, но исто така и со значителна фреквенција на оние на кралскиот серија.Божици име и за претставување на концептот Слобода постоеле во многу култури, вклучувајќи ги класичните примери кои датираат од Римската Империја и некои национални симболи, како што е Британскиот "Britannia" или Ирски "Kathleen Ni Houlihan".Античкиот Римска божица Libertas беше наградена за време на втората Punic Војна од храмот, подигнат на Aventine Хил во Рим од страна на таткото на Тибериј Gracchus.Статуа во нејзина чест беше, исто така, покренати од страна на Clodius на сајтот на Марко Tullius Cicero ' s куќа по тоа биле razed.Сликата исто така наликува Sol Invictus, Римскиот бог на сонцето.Elagabalus - Царот : 218-222 A. D. Син на Јулија Soaemias Сопруг на Јулија Пола, Aquilia Severa и Annia Faustina Внукот од Јулија Maesa Внук на Јулија Mamaea Cousi.

Основни карактеристики

Најдобри понуди